Grensoverschrijdend en grensverleggend netwerken met 0318Samen

Een uniek regionaal bedrijvennetwerk dat de gemeentegrenzen tussen Ede en Veenendaal overschrijdt en ondernemers samenbrengt. Dat is 0318Samen. De sympathieke, laagdrempelige netwerkorganisatie heeft het imago van delen, geven en verbinden, met de nadruk op inhoud. Dat levert ondernemers ingangen op die ze anders minder snel krijgen. De waardering onder de leden is dan ook erg hoog. Het netwerk is er voor ZZP’ers, MKB’ers en verenigingen en telt inmiddels ruim 1800 groepsleden.

 

Bijeenkomsten brengen ondernemers verder

0318Samen is anders dan andere netwerken. Ze hebben geen verdienmodel en heffen geen contributie of entree. Het enige wat ze vragen is om lid te worden van hun discussiepanel op LinkedIn. Daarmee brengen ze ondernemers samen op een heel laagdrempelige manier. Verder onderscheiden ze zich met hun netwerkavonden. Daar wordt niet aan sales, verkooppraatjes of promotie gedaan. Het doel is altijd om de ondernemers iets inhoudelijks mee te geven en kennis en informatie met elkaar te delen.

Herma Goris van het verbindingsteam vertelt: “0318Samen is in 2009 begonnen op LinkedIn, dat was de basis. Daar vinden ook de discussies plaats. We zijn nu ook te vinden op Facebook en hebben een eigen website waar ondernemers zich kunnen aanmelden voor bijvoorbeeld een bijeenkomst. Ons platform is er niet om je bedrijf te promoten, maar om discussies op gang te brengen. Als ik een probleem heb, dan verwacht ik geen bedrijf dat een product of dienst aanbiedt, maar iemand die mij een duwtje in de goede richting geeft,” vervolgt Goris.

Sprekers uit eigen netwerk

“We werken niet met betaalde sprekers op thema avonden. Er zit in ons netwerk altijd wel een interessante spreker of ondernemer die boeiende informatie heeft om met ons te delen. We spelen ook in op regionale ontwikkelingen en de kansen daarin voor ondernemers. Als je in je eigen omgeving zaken kunt doen en kunt samenwerken, help je daarmee ook de regio vooruit,” voegt verbindingsteamlid Marjon Heeling toe.

Auteur: Kiki Koning