SEO teksten in topconditie te houden: 10 tips

door | 5 juli 2018

De veranderingen op SEO gebied gaan razendsnel. Naast veel backlinks is een goede optimalisatie van je SEO teksten van cruciaal belang voor jouw posities in de zoekmachines. Maar je webteksten moeten wel in leven blijven. Daarom vragen ze na publicatie doorlopend onderhoud. Ben je bekend met de SEO onderdelen van webteksten dan kun je de verzorging van je teksten zelf doen. Eén ding staat buiten kijf: een goed geoptimaliseerde website levert je omzet. Mits jij je SEO ’winkel’ goed onderhoudt.

Hoe blijven jouw SEO teksten in perfecte conditie?

Hier volgen 10 tips om jouw content te geven wat het verdient:

1. Werk regelmatig aan je website

Zoekmachines waarderen het als je regelmatig aan je website werkt. De robot komt vaker langs en de waarde van je site stijgt.

2. Zorg dat jouw teksten nuttige informatie bevatten

Leg bezoekers bijvoorbeeld bepaalde vaktermen of gebruiken in jouw vakgebied uit. Heb je een bouwbedrijf dan kun je lezers bijvoorbeeld uitleggen wat een rollaag is en waarvoor deze wordt gebruikt.

seo teksten

3. Houd de inhoud van je teksten actueel; voer mutaties direct door

SEO teksten hebben af en toe een opfrisser nodig, bijvoorbeeld door actualisering van de inhoud. Dit is prettig voor bezoekers van je website; verouderde informatie jaagt bezoekers weg.

4. Zorg voor afbeeldingen tussen de tekst

Wie is er niet dol op plaatjes. SEO specialisten en zoekmachines in elk geval, omdat afbeeldingen onderdeel zijn van de zoekmachine optimalisatie.

5. Houd de geoptimaliseerde SEO elementen intact

Een volledig geoptimaliseerde tekst is doorspekt met verschillende SEO elementen. Een leek ziet ze gemakkelijk over het hoofd. Tijdens het aanpassen van bepaalde tekstdelen kun je onbedoeld zo’n element wissen. Bijvoorbeeld de optimalisatie achter een foto wanneer je die vervangt.

6. Verander geen titelkoppen en subkopjes

Koppen zijn belangrijke onderdelen van de zoekmachine optimalisatie. De zogenoemde h1 en h2 koppen dragen altijd een volledige optimalisatie. Ook het aantal woorden en zoekwoorden van elke kop is precies afgestemd.

7. Laat je website maandelijks of eens per kwartaal monitoren op

Het zakenleven is altijd in beweging. Er komen nieuwe bedrijven bij en sommige stoppen te bestaan. Ook jouw concurrenten zitten niet stil op SEO gebied. Positiestabiliteit, SEO activiteiten van concurrenten en marktwerking 

zijn factoren die het percentage van jouw zoekmachine optimalisatie negatief kunnen beïnvloeden. Na een monitoring kun je eventuele dalingen van posities ten goede keren.

8. Laat je website na uitbreiding ook monitoren

Na een uitbreiding verandert ook de omgeving rond jouw content. zo kan er instabiliteit ontstaan van de zoekmachine optimalisatie in de bodytekst. Er komen in het menu een of meer tabs bij die een link bevatten. De uitbreiding met meer links kan van invloed zijn op het percentage interne links van elke webpagina.

9. Voldoen de teksten nog aan de Google-regels?

Na een algoritme update van Google kunnen SEO eisen zijn aangepast. Dergelijke wijzigingen kunnen op meerdere punten van toepassing zijn. Bijvoorbeeld tekstaanpassingen voor spraak gestuurd zoeken of onbedoeld gebruik van teveel zoekwoorden of zoekwoordgroepen in de  content.

SEO bedrijf veenendaal

10. Neem een SEO onderhoudsabonnement

Wil je alle risico’s op mankementen in jouw optimalisatie vermijden, sluit dan voor een paar tientjes per maand een SEO onderhoudsabonnement af. Met zo’n contract houdt onze SEO specialist jouw tekst met de optimalisatie doorlopend in topconditie. Je ontvangt periodiek positierapporten en wordt op de hoogte gehouden van de verrichte werkzaamheden.

Auteur: Kiki Koning