15 gratis backlinks bij betrouwbare linkpagina’s

door | 31 augustus 2018

Websites voor gratis backlinks zonder verplichte retourlink zijn moeilijk te vinden. Om je een beetje op weg te helpen bij het vinden van betrouwbare websites, vind je in deze blog een lijst met 15 verzamelsites. Het zijn allemaal websites waar je een gratis link mag plaatsen zonder de verplichting van een teruglink.

Jouw 15 gratis backlinks zonder verplichte retourlink

Gratis backlinks verzamelen bij startpagina’s is best tijdrovend. De meeste van deze verzamelsites of bedrijvengidsen werken met vrij uitgebreide formulieren die je volledig moet invullen om in aanmerking te komen voor een gratis link naar je website. Bij sommige verzamelsites is dit niet al te tijdrovend, maar voordat je iets kunt invullen, ben je wat extra tijd kwijt om de tab te vinden waar je je kunt aanmelden. Vaak is dit een knopje met het opschrift ‘contact’, ‘webmaster’, ‘link aanmelden’ of ‘bedrijf claimen’. Ze staan niet op een vaste plaats; je kunt ze dus overal op de Home pagina tegenkomen.

Waarom een backlink aanvragen zo tijdrovend is

Bedrijfsvermeldingen aanvragen kost dus veel tijd vanwege het formulier. De reden waarom een invulmodel zo uitgebreid is, heeft onder meer te maken met de structuur van een startpagina en de informatie over jouw webpagina. De opzet is een boomstructuur die je kunt vergelijken met een stamboom. De hoofdpagina bestaat uit categorieën met daarachter honderden webpagina’s met subcategorieën waar je uiteindelijk jouw rubriek vindt. Zo kan het beroep tekstschrijver in de hoofdcategorie vallen onder Communicatie & PR om vervolgens via de subcategorie Taal, tekst en communicatie in de rubriek Tekstschrijvers te komen.

gratis backlinks

Handig om te weten 

Voordat je begint met het invullen van het aanmeldformulier, kun je het beste eerst een document maken met de URL’s van je SEO pagina’s en bijbehorende zoekwoorden. Maak daarbij wat verschillende ankerteksten. Deze worden bij verzamelsites ook wel titels genoemd. Schrijf daarna voor elke URL een aantal verschillende omschrijvingen per webpagina en je kunt starten met invullen.

Voorbeeld invullen gerelateerde URL

Je hebt nu alle info bij de hand om de betreffende velden mee te vullen. Zorg wel dat de inhoud van jouw webpagina past bij de subcategorie waar jouw link komt. Een voorbeeld: verkoop je buitenmeubilair en zie je op een verzamelsite een subcategorie ‘Buitenkeukens’ waarover jij een webpagina hebt die gaat over buitenkeukens, plak dan de URL van die webpagina in het veld ‘Adres website’. Beperk je tot 1 backlink per verzamelwebsite, anders kan het boeterisico van de link stijgen.

Dit zijn de 15 linkpagina’s

www.startze.nl
www.vindhetviahier.nl
www.nationalebedrijvengids.nl
www.hotfrog.nl
www.opzijnbest.nl
www.nederlandpresenteert.nl
www.nederlandinbedrijf.nl
www.places.nl
www.allebedrijvenin.nl
www.tupalo.com
www.openingstijden.nl
www.onlinebedrijvengids.nl
www.cylex-bedrijvengids.nl
www.allebedrijvenonline.nl
www.yelp.com

bedrijfsverzamelwebsites

Andere manieren van backlinks verzamelen

Gratis backlinks kun je op meer manieren scoren dan alleen via verzamelsites. Je kunt bijvoorbeeld een weblog starten die is gerelateerd aan jouw branche. Elk nieuw bericht verfraai je met wat rechtenvrije foto’s en je zet het op Facebook, Google Plus of een andere sociale mediawebsite. Als gebruikers de inhoud interessant vinden, zullen ze jouw bericht delen in hun netwerk. Dit levert je weer nieuwe backlinks op.

backlinks verzamelen

Meer mogelijkheden voor gratis links

Bezoek je regelmatig branche gerelateerde forums en staat er info op jouw website die te maken heeft met een van de topics, verwijs dan naar jouw pagina. Ook kun je een backlink vragen bij webdirectories of ze vergaren met artikelmarketing. Eventueel kun je een ABC-linkruil aangaan, maar dat vindt Google ongewenst. Tot slot kun je reageren op berichten van andere bloggers op jouw vakgebied.
Ons maak je in elk geval blij met een like.

Auteur: Kiki Koning