Arlero Thuiszorg Meppel

Arlero Thuiszorg ontwikkelde zich de laatste jaren tot een van de grootste thuiszorgaanbieders waar kleinschaligheid en persoonlijke aandacht voorop staan. De jongste telg uit de Arlero familie is de zorgunit Meppel aan de Paardemaat. De zorgverlener voorziet daarmee in een groeiende behoefte aan zorg in deze regio.

Soorten zorg

Het zorgteam in Meppel levert alle soorten zorg behalve kraamzorg. Arlero is in Meppel het meest bekend van de huishoudelijke verzorging via de WMO. Met haar 80 medewerkers voorziet Arlero Meppel hierin ruimschoots. Arlero kent geen wachtlijsten, levert tegen een goed tarief kwaliteitszorg en werkt kleinschalig.

Kleinschaligheid belangrijk

“Juist deze kleinschaligheid vindt Arlero Thuiszorg belangrijk. Meppel is mede geopend, omdat de units Assen en Emmen te groot werden. Wij willen als organisatie in zijn geheel wel groeien, maar splitsen een unit als deze te groot wordt. Voordeel hiervan is dat Arlero persoonlijke aandacht kan blijven geven aan de werknemers en cliënten. Bovendien krijgt een cliënt hierdoor zoveel mogelijk dezelfde medewerker. Wij werken kleinschalig met toch een grote, professionele organisatie op de achtergrond,” aldus directeur Pieter Leeflang.

Signaleringsfunctie

Door dit beleid hebben de zorgmedewerkers naast het verlenen van zorg, een signaleringsfunctie. Hierdoor krijgt de cliënt op tijd meer zorg, bijvoorbeeld bij het beginstadium van dementie, wondzorg of inschakelen van de huisarts. Daarnaast schenkt de zorgverlener aandacht aan het voorkomen en doorbreken van sociaal isolement van ouderen. Behalve schoonmaken, heeft de medewerker ook tijd voor een kopje koffie en dat broodnodige praatje.

Auteur: Kiki Koning