Interview afnemen door bedrijfsjournalist tekstbureau

Een interview vraagt van beide partijen tijd. Dit tweegesprek is een van de meest diepgaande en persoonlijke vormen van de journalistiek. Onze bedrijfsjournalist zorgt voor een balans tussen een juiste vertolking van de woorden van de geïnterviewde en het doel van het gesprek. Vraaggesprekken gebruik je ook voor commerciële doeleinden. Ze zijn er in soorten en maten. Voor de volledigheid vind je ze allemaal op deze webpagina. Ons tekstbureau voert een deel daarvan uit. Vraag naar de mogelijkheden.

Wanneer komt een interview in aanmerking?

Een bedrijfsjournalist kan iemand interviewen als een vraaggesprek een beter middel van berichtgeving is dan een ander model. Bijvoorbeeld omdat de persoon in kwestie een bedrijf, organisatie of een groep mensen vertegenwoordigt. Of als deze persoon al in het nieuws staat of erbij betrokken is. Soms is een interview dan de enige weg om meer informatie los te krijgen. Houd ook rekening met het doel van het gesprek. Richt je dit op de persoon of gaat het puur om de informatie die iemand kan geven? In onderstaande alinea’s vind je een beknopt overzicht van de verschillende typen tweegesprekken.

interview afnemen, bedrijfsjournalist

Bedrijfsjournalist voor informatief achtergrondinterview

Een interview dat bedoeld is om meer achtergrondinformatie te verkrijgen over een onderwerp, kan in sommige situaties de oplossing zijn. Stel: de directeur van jouw bedrijf komt met een impopulaire maatregel. Het personeel en de media willen meer informatie. Aan de hand van een achtergrondinterview kan hij nadere uitleg geven.

Portretinterview en profiel

Dit type interview gebruikt een journalist meestal bij bijvoorbeeld de komst van een nieuwe directeur. Het is bedoeld om informatie te krijgen over zaken die de persoon karakteriseren. Zo ontstaat een goed profiel van het nieuwe kopstuk.

Technisch interview

Hierbij gaat het om puur technische informatie. Denk eens aan een vraaggesprek met een technicus van je bedrijf.

Opiniërend interview met deskundige

Dit is een interview met een deskundige op een bepaald gebied. Deze persoon geeft hierover uitgebreid zijn mening.

Bijzondere diepte-interviews

Een vraaggesprek dat een beeld geeft van het leven of werken in aparte situaties. De journalist ondervraagt een of meer karakteristieke personen. Dat kan de directeur zijn of een medewerker die werkt onder niet-alledaagse omstandigheden.

Nieuwsinterview of persgesprek

Dit is een persgesprek met een autoriteit of elitepersoon waaruit nieuws kan ontstaan. Journalisten die voor een krant werken, nemen dergelijke interviews regelmatig af.

tekstbureau

Publicatie van het uiteindelijke artikel

Alle bovengenoemde interviews kunnen na het uitwerken in je personeelsblad of bedrijfsblad worden gepubliceerd. Ook kun je ze publiceren in vakbladen, tijdschriften en kranten. Ze zijn een goede reclame voor je organisatie of bedrijf. Wil je een verhaal dat klopt, zonder verlies van je doelstelling? Daarvoor ben je bij ons aan het goede adres. Je krijgt een levendig verhaal met mooie accenten en goed gestileerd.

Wil je meer informatie over de soorten interviews die we uitvoeren? Mail ons nu. We staan staan dagelijks voor je klaar.