Nieuwsbericht laten maken

Wil je een nieuwsbericht laten maken door een bedrijfsjournalist? Heb je iets interessants te melden over je bedrijf en wil je hier snel ruchtbaarheid aan geven? Dat kan met een dergelijk bericht. Pluspunt hiervan is dat je niet de journalist als doelgroep hebt zoals bij een persbericht. Tekstbureau Kiki koning in de regio Veenendaal Wageningen schrijft gelikte nieuwsberichten om eenvoudig en snel te plaatsen in een gedrukt medium zoals een magazine, vakblad, krant of online.

Nieuwsbericht of persbericht?

Een nieuwsboodschap kun je laten publiceren waar je dit wilt. Betaald of onbetaald. Dit nieuws geef je altijd zelf uit in het belang van jouw organisatie. Een gewone journalist heeft een ander belang dan een bedrijf. Deze journalist zoekt enkel nieuws onder andere in de vorm van persberichten. Voor jou is dit lastig, omdat je van die persoon afhankelijk bent voor het wel of niet plaatsen van je boodschap. Kies je echter voor het schrijven van een nieuwsbericht, dan vermijd je dit risico. De fase van het persbericht vervalt dan, omdat de bedrijfsjournalist nu in opdracht van jouw firma werkt en niet voor het bewuste medium waar jij je nieuws wilt plaatsen.

nieuwsbericht maken
bedrijfsJournalistiek

Verschil nieuwsbericht of persbericht bij bedrijfsjournalistiek bureau

Een nieuwsbericht brengt je nog meer voordelen dan het vervallen van de fase van een persbericht. Het is korter dan een persbericht en vraagt geen bewerking in de vorm van knippen. Het is in 1 keer af. Je publiceert het snel en eenvoudig waar jij wilt. Bijvoorbeeld in een krant, tijdschrift of nieuwsbrief. Het leent zich ook prima voor een blog of als gesproken bericht op radio en televisie. Je kunt snel veel berichten plaatsen. De kans dat jouw doelpubliek het bericht leest, is groter dan bij een persbericht.

Nieuwsbericht genereert vervolg

Vaak ontstaan uit een nieuwsboodschap een of meer vervolgverhalen. Deze artikelen zijn zeer waardevol voor je onderneming. Ze leveren jouw organisatie immers extra aandacht op met alle positieve gevolgen van dien. Onze bedrijfsjournalist houdt altijd in de gaten of en wanneer een vervolgverhaal van toepassing is en kan je daarin adviseren.

Heb jij nieuws over je onderneming? Wil je dit publiceren? Mail ons. Wij schrijven het met genoegen.