Tekstcorrecties: tekst redigeren , corrigeren door ervaren tekstschrijver

Wil je een tekst laten redigeren of corrigeren van een gedrukt of online concept? Uiteraard wil je dat het publiek je werk volledig met plezier leest. Je ziet dat de boodschap klopt, maar de leesbaarheid geen schoonheidsprijs verdient. En hoe zat het ook weer met die taalregels? Je twijfelt. Roep in dat geval de hulp in van een taaltechneut. De tekstschrijver van Tekstbureau Kiki Koning kan jouw werk controleren op juistheid van spelling, grammatica en opbouw van de zinnen en volgorde. Na de aanpassingen is jouw tekst klaar voor je lezers.

Van tekst met fouten naar goed leesbare stukken

Met kritisch corrigeren van tekst, blaas je een bijdrage meer leven in. Overheidsnota’s, jaarverslagen en onderzoeksrapporten zijn voor de lezer vaak slecht toegankelijk. Op zich vreemd. Je schrijft deze stukken immers om te informeren. Het is dan voor de lezer prettig als de tekst leesbaar is. Hiermee voorkom je vroegtijdig afhaken. Heldere en duidelijke teksten prikkelen lezers tot doorlezen. Bovendien maak je met goede teksten de materie minder saai.

Tekst redigeren wat houdt dit in?

Het proces van tekstverbetering start met de tekst redigeren. We controleren en verbeteren waar nodig. Hierbij letten we op helderheid, structuur en opbouw van het geheel. Zijn er geen loze argumenten, kloppen de alinea’s en variëren de woorden voldoende? Is er misschien sprake van vaagtaal of een te complex vakjargon? Kloppen de feiten en zijn de bronnen traceerbaar?

tekstcorrecties
tekst redigeren corrigeren

Tekst verbeteren hoe werkt dat?

Tijdens het corrigeren zetten we de puntjes op de i. Het gaat nu om de taalregels. Hanteer je die consequent of gaat het mis met spelling, grammatica en leestekens? Gebruik je de juiste woorden en hoe staat het met zaken als afkortingen en zinslengte?

Tekstschrijver maakt je tekst aantrekkelijker

Een prettig leesbare tekst. Dat is je einddoel. We maken je tekst aantrekkelijker en slaan die brug tussen jou en de lezer. Je stopte tenslotte tijd en energie in je content, dus wil je graag die kroon op je werk. Dat maakt ook de ontvanger enthousiast.  Wil je weten hoe leesbaar jouw tekst is? Wij wandelen graag eens vrijblijvend door je bijdrage.

Heb je nog vragen over het corrigeren en redigeren van jouw bijdrage of wil je advies? Stuur gerust een e-mail.