Cliëntgerichte kraamzorg bij RST Zorgverleners

De geboorte van een baby is een bijzondere gebeurtenis waar de beste kraamzorg bij hoort. RST Zorgverleners is zo’n organisatie die kraamzorg levert van hoge kwaliteit. Bij zorgverzekeraars staat deze instelling met een 9.4 boven aan de ranglijst.

 

Onze begeleiding

Vooral op het gebied van begeleiding bij borstvoeding scoort RST hoog. Daarnaast helpt de kraamverzorgende het gezin zodat de moeder met een gerust hart kan uitrusten. “Vanuit onze reformatorische levensovertuiging werken wij volgens de kernwaarden: eerbied voor het leven, betrouwbaarheid, respect, dienstbaarheid, herkenbaarheid, professionaliteit en duurzaamheid. Het belang van zorg voor de naaste vinden cliënten direct terug in de kwaliteit van onze zorgverlening”, legt leidinggevende Hennie van Laar-Hilbrands uit.

Alles naar wens?

Gewoontegetrouw krijgt de kraamvrouw op de derde dag een Alles-naar-wens-telefoontje van RST Zorgverleners. Zij kan tijdens dit gesprek eventuele wensen of problemen kenbaar maken. Zo kan het gebeuren dat zij tijdens de kraamperiode extra uren wil bijkopen tegen een verlaagd tarief zodat haar gezin nog meer aandacht kan krijgen. De kraamverzorgenden zijn pas tevreden als de kraamvrouw het vertrouwen heeft om zelf weer alles over te nemen.

Kraamzorg en thuiszorg

“Behalve de zorg voor moeder en haar baby vinden wij de zorg voor de andere kinderen in het gezin heel belangrijk. Een geboorte is meestal een feestelijke gebeurtenis en vooral de kinderen moeten aan de kraamweek een mooie, blijvende herinnering overhouden. Daarom kunnen ze in die week een diploma mini-kraamverzorgende behalen”, vertelt Hennie. Maar RST Zorgverleners doet meer. Naast kraamzorg leveren ze ook thuiszorg en huishoudelijke hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Auteur: Kiki Koning

Contactpersonen

Hennie van Laar-Hilbrands
Lutje Klok-van Ginkel