Advertorial schrijven door advertorialmaker, tekstschrijver

Een advertorial voor extra promotie die iets luxer is? Heb je geen nieuws te melden, maar wil je toch aandacht van de media? In dat geval is een advertorial de ideale oplossing. Voor onze tekstschrijver is het een veelgevraagd promotieproduct, omdat een ondernemer eindeloos kan variëren door steeds andere producten of diensten te belichten. Onze advertorialmaker kan ook voor jou zo’n treffende tekstadvertentie maken met daarbij mooi beeldmateriaal en eventueel een coupon.

Hoe ziet een advertorial eruit?

Een advertorial is een tekstadvertentie in een journalistiek jasje. Veel mensen herkennen deze tekstproductie niet als advertentie, maar als redactioneel artikel. Als kenmerk hoort er ‘Advertorial’ boven te staan. Je ziet ze in tijdschriften en vakbladen als een kleurig geheel met foto’s en mooi opgemaakt, maar ook in huis-aan-huisbladen en dagbladen. Een ander belangrijk verschil met een advertentie is de opmaak. Een advertentie mag je eventueel zelf opmaken, maar een advertorial maakt de uitgever van het blad altijd op. De tekstomvang kan variëren van 500 woorden tot soms meer dan 1.000 en kun je zelf aanleveren. Je kunt zo’n tekstblok ook online publiceren. Onze tekstschrijver adviseert je graag.

advertorial laten schrijven
advertorialmaker

Advertorialmaker voor boeiend SEO artikel

Wil je een artikel online publiceren dan kun je die prima maken als SEO advertorial, maar dit hoeft niet. Je betaalt een bepaald bedrag waarvoor de tekst wordt geschreven en geoptimaliseerd voor de zoekmachines en dan kun je publiceren. Onze tekstschrijver kan ze voor je schrijven voor een medium zoals een online vakblad. Een SEO advertorial kent veel voordelen die je bij het papieren broertje niet vindt. We noemen de belangrijkste:

 

  • Hoog klikgehalte
  • Groter bereik
  • Desgewenst geschreven als SEO tekst
  • Zoekwoord naar keuze
  • Zoekmachine optimalisatie lokaal of landelijk
  • Extra vermelding in de zoekresultaten
  • Doeltreffend digitaal reclamemiddel
  • Vriendelijke tarieven

Waarom een advertorial?

Tekstadvertenties hebben een hoge nieuwswaarde. Mensen lezen ze graag en veel, omdat ze nu eenmaal een voorkeur hebben voor de redactionele stijl en graag plaatjes kijken. Daarom is het voor jou als ondernemer verstandig om vaak in kranten en magazines te verschijnen. Mits goed geschreven, hebben advertorials een groter effect dan een advertentie. Wij adviseren je om je artikel uit handen te geven aan een professional. We helpen je graag verder.

Wat is een goede advertorial?

Een goede advertorial heeft de juiste balans tussen verhaal en verkoop. Hiervoor bestaat een protocol. Dit om te voorkomen dat een advertorial wordt verward met een advertentie. Zo’n textad kan voor je bedrijf een prima oplossing zijn als jouw nieuws te klein is voor een persbericht. Op die manier blijf je toch in contact met je doelgroep.

tekstschrijver veenendaal wageningen

Plan van aanpak van onze tekstschrijver

Onze tekstschrijver neemt je altijd eerst een interview af. Dit om er zeker van te zijn dat het artikel straks de juiste informatie bevat. Afhankelijk van jouw vestigingsplaats kan dit telefonisch of bij jou op locatie. Tijdens dit gesprek heb je de gelegenheid om de interviewer gedetailleerde informatie te geven over de inhoud van de tekstadvertentie. Na het uitwerken van het interview, schrijven we de tekst en leggen de concepttekst aan je ter correctie of voor akkoord. Na de eventuele auteurcorrectie ontvang je de definitieve tekst voor publicatie.

Wil jij ook een aantrekkelijke advertorial ter promotie van je onderneming? Mail naar Tekstbureau Kiki Koning voor een afspraak.