Merknaam bedenken door bedrijfsnaam maker

Merknamen ontwikkelen zich soms vanzelf. Maar meestal is zwaarder geschut nodig. Een merknaam of bedrijfsnaam bedenken die passend is en alles verklaart, is voor een copywriter een creatieve zoektocht naar dat ene woord of die ene woordcombinatie, waarbij uitgangspunten van veel invloed zijn. De nieuwe naam moet onderscheidend zijn, moeiteloos te onthouden en lekker bekken. Onze specialist helpt je graag verder.

Bedrijfsnaam of productnaam bedenken die onderscheidend is

Een nieuwe naam ontwikkelen voor je bedrijf of product doe je niet zomaar even. Het moet een naam zijn die opvalt tussen al die andere, zich onderscheiden en voor je klant goed uit te spreken en te onthouden. Een goede merknaam heeft ritme, draagt een liedje in zich en nestelt zich hierdoor sneller in hun brein.

Werkwijze

Goede namen passen bij het product en bij je bedrijf. Wat moet de nieuwe naam uitstralen? Wat is het doelpubliek? Verkoop je het product in Nederland of ook in het buitenland? Moet het een stoere, lieve of opwindende naam worden? Al deze vragen behandelen we in een briefing. Tijdens dit gesprek willen we graag dat je ons voorziet van alle, maar dan ook alle informatie die je hebt over het bewuste product, merk of jouw bedrijf. Inclusief de achtergrond. Daarnaast spreken we uitgebreid over de doelgroep. Gewapend met al deze info gaat onze specialist aan de slag. Binnen de afgesproken tijd ontvang je van ons de onthulling.

merknaam bedenken
bedrijfsnaam maker

Het uiteindelijke resultaat

Het moeilijkste deel van het ontwikkelingsproces is de eindfase. Welke naam wordt het? Springt die ene naam eruit? De keuze is aan jou. Laat je nieuwe productnaam ontwikkelen door Tekstbureau Kiki Koning, dan heb je altijd een label waarover je echt tevreden kunt zijn.

Productnaam of bedrijfsnaam registreren

Om zeker te zijn dat jouw kersverse merknaam niet door een andere onderneming wordt gebruikt, kun je de naam laten registeren en beschermen. Dit kan door je merknaam en/of logo te deponeren bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom afgekort BBIE of BOIP. Je kunt ook jouw nieuwe handelsnaam of bedrijfsnaam vastleggen als merk. Voordelen van deze registratie zijn:

  • opname in officiële Benelux merkenregister
  • mogelijkheid tot juridische stappen bij misbruik merk
  • toegestaan gebruik van het merkteken ®
  • merk verkopen of in licentie geven

Kosten van de registratie

Wil jij je nieuwe productnaam deponeren voor de Benelux dan betaal je voor 3 klassen online € 240,00. Een aanvraag op papier is iets duurder namelijk € 276,00. Bij afwijzing van de naam, ontvang je de reeds betaalde kosten helaas niet retour. Informeer wel altijd naar de actuele tarieven.

Registratie gebruik merknaam buiten de Benelux

Doe je ook zaken buiten de Benelux, dan zijn er diverse mogelijkheden. Zo kun je jouw merk als nationaal merk registreren in een of meer landen van je keuze. Je kunt het ook internationaal laten registreren via 1 depot voor 90 landen naar keuze. Ook is het mogelijk om via 1 depot bescherming te krijgen voor alle landen van de Europese Unie. Tot slot kun je ook kiezen voor een Uniemerk. Dit kan worden ingebouwd in een internationaal depot. Je hebt hiermee bescherming in de hele EU en in 90 landen naar keuze daarbuiten. Jouw internationale productnaam kun je indienen via het bureau van het land waar je ook de basisinschrijving deed.

Ook op zoek naar die ene, alleszeggende zaaknaam of productnaam? Mail voor een afspraak.

bedrijfsnaam bedenken