Pas op voor SEO cowboys

Bij ondernemers is de bedrijfswebsite vaak een pijnpunt. De vindbaarheid laat te wensen over of serieuze bezoekers blijven weg. Als ondernemer ga je vertwijfeld op zoek naar een oplossing. In dat stadium valt helaas menig website eigenaar ten prooi aan SEO cowboys. Kiki Koning van het gelijknamige tekstbureau legt in dit artikel uit hoe je voor een betaalbaar bedrag mooie posities kunt behalen in de zoekmachines zonder in het vangnet van malafide bedrijven verstrikt te raken.

Geen loze beloften

Wij kunnen er niet genoeg voor waarschuwen: bedrijven die voor absurd hoge maandbedragen beloven dat jouw website op een legale manier hoog in de zoekmachines wordt geplaatst. Je betaalt er woekerprijzen, terwijl dit helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Daar komt nog bij dat deze zogenaamde SEO bedrijven vaak nauwelijks kennis van zaken hebben. Met je eigen domeinnaam of een zoekwoord waarop nooit wordt gezocht, sta je namelijk altijd op nummer één. Op die manier ben je snel veel geld armer en een illusie rijker”, onderstreept Kiki.

Helder en transparant

In tegenstelling tot SEO cowboys is bij Tekstbureau Kiki Koning het hele bouw- en optimalisatietraject helder en transparant zonder duistere praktijken. Onze gespecialiseerde webbouwers en Tekstbureau Kiki Koning als SEO specialist hebben een krachtig samenwerkingsverband, waardoor ze ZZP’ers en MKB’ers een mooi, goedwerkend totaalproduct kunnen aanbieden dat steeds aan alle actuele voorwaarden voldoet en uitstekend betaalbaar is. “Bij ons geen hoge facturen zonder omschrijvingen van werkzaamheden of wurgcontracten voor het huren van een CMS systeem, terwijl je als klant maar moet gissen naar wat er gebeurt. Wat wij ook regelmatig tegenkomen zijn pseudo-tekstschrijvers die zich uitgeven voor SEO tekstschrijver, maar helaas onbekend zijn met de stijl en structuur van webteksten en de eisen die Google hieraan stelt. Het eindresultaat is een website met teksten waarmee een zoekmachine niets kan”, legt Kiki uit.

Eenmalige investering

Laat je niet vangen in de lasso van een internet cowboy. De bouw van een goed werkende, betaalbare website is bij Kiki een eenmalige investering, waar je als ondernemer lang profijt van hebt. Je betaalt er geen maandelijkse kosten voor een website-CMS of voor ondefinieerbare werkzaamheden in een louche contract. Kiki: “Wij zorgen ervoor dat de nieuwe website organisch goed wordt gevonden en is voorzien van unieke SEO teksten die aan alle regels van de zoekmachines voldoen.” “Na de briefing volgt inventarisatie van het aantal webpagina’s en maken we een eerste opzet van de nieuwe website in een testomgeving waar de opdrachtgever op elk moment kan meekijken. Je krijgt bij ons ook altijd een website die mobielvriendelijk is. Voor bedrijven met weinig kennis van een website hebben we speciale servicepakketten voor een gering bedrag per jaar, zodat de website altijd up to date is”, licht Kiki toe.

Teksten voor zoekmachines

Zoekmachine geoptimaliseerde (SEO) teksten schrijven en optimaliseren, is een vak apart. Met onze geavanceerde SEO software hebben we alle kennis en mogelijkheden in huis voor precisiemetingen en optimalisatie. Om na indexatie van Google op een goede positie binnen te komen, voorziet Kiki elke webtekst van een goede optimalisatie die ook de juiste bezoekers aantrekt. Na ongeveer 10 weken ontvang je het eerste positierapport met de posities per zoekwoord waarop je webpagina’s binnengekomen. Levert jouw website wel genoeg omzet op? Vraag snel de GRATIS websitecheck aan.

Auteur: Kiki Koning