Slimme milieuvriendelijke bos- en tuinmachines bij Vulka

Milieuvriendelijke gereedschappen zijn zeer gewild. Zeker onder de bos- en tuinmachines. Vulka in Veenendaal speelt hier handig op in door ook dit jaar te komen met een uitbreiding van hun assortiment milieuvriendelijke machines.

Nieuwste machines

“Elk jaar komen er nieuwe machines uit. Hierbij valt op dat klanten vaker overstappen op elektrische accu gereedschappen en viertakt machines. Mensen zijn meer bezig met het milieu,” weet Job Hensen. Viertakt heeft voordelen die meewegen bij de aankoop van een tuinmachine. Zo is de verbranding schoner, het brandstofverbruik lager en loopt de motor stiller. Vulka verkoopt machines van gerenommeerde merken zoals Dolmar. De viertakt bosmaaiers, bladblazers, gazonmaaiers en zitmaaiers lopen op Euro 95, de tweetakt op alkylaat.

Wiper robotmaaiers

Een ander populair milieuvriendelijk gereedschap is de Wiper robotmaaier. “Ons assortiment is dit jaar uitgebreid met modellen die nog kleiner en goedkoper zijn. Bij aanschaf installeren wij de ecorobot en controleren hem. Een robotmaaier maait het gazon zelfstandig en als hij klaar is of bij regen, gaat hij uit zichzelf het laadstation in,” legt Erik van Barneveld uit. Eens per jaar heeft de robotmaaier een onderhoudsbeurt nodig. Verder is hij voor de gebruiker onderhoudsvrij.

Reparatie en onderhoud

Voor alle bos- en tuinmachines geldt: bij reparatie of onderhoud is de machine meestal dezelfde dag klaar. Desgewenst wordt de machine gehaald en gebracht. Bijna alle machines, onderdelen, accessoires en brandstof zijn op voorraad in de fysieke showroom en de webshop. Vulka heeft ook een afdeling verhuur.

Auteur: Kiki Koning